Zorgmedewerker

"Ik ben medewerker in de ouderenzorg"

Hai, wat leuk dat je hier terecht bent gekomen!

Het Praktijklab Ouderenzorg 3.0 is opgericht; om de ouderenzorg leuker te maken, om jou weer te laten werken zoals je graag wilt, om wat te doen aan die eeuwige ellendige werkdruk, zodat je weer blij wordt van wat je doet, om te kunnen werken met je hart en je handen en niet volgens opgelegde regels.

Dat doen we door je eerst uit te leggen wat het woord vraagsturing nu eigenlijk betekent…….  Hahaha, mooi niet hoor.

Waarom heb jij eigenlijk voor de zorg gekozen? Omdat je zoveel mogelijk achter een bureau wilt zitten? Of omdat je…… best wel weet hoe jij het graag zou willen, waarbij je mensen een fijne dag helpt hebben. Wij noemen dat de ‘zachte kant’.

En weet jij eigenlijk wel wat jij kost per uur? En hoe je rooster is gelinkt aan wat er nodig is op je afdeling? En kun je waarmaken wat je aan zorg zou willen en moeten geven? Wij noemen dat de ‘harde kant’.

Waar we met elkaar op uit zijn is dat we dit harde en het zachte combineren, zodat jij iets kunt doen wat tot op heden nog niet eerder beschikbaar was in je werk; welzijn, zorg, dienstverlening en behandeling zichtbaar maken. Zodat je met je cliënten en hun familie over dezelfde “menukaart” afspraken maakt.

Want heb jij dat ook zo vaak dat je pas na afloop van de zorg hoort wat de lievelingsmuziek was van een bewoner en dat hij of zij daar zo rustig of blij van werd? En denk je dan ook, had ik dit maar eerder geweten?

Word je hier enthousiast van? Laat je collegae en teamleider deze website dan eens zien. Dan kunnen jullie wellicht de bestuurder, je manager enthousiast maken ook over deze manier van werken.